Anlita ett miljövänligt städföretag Stockholm till din nästa städning

Idag finns det många väletablerade städföretag Stockholm som erbjuder en rad av städtjänster till både privatpersoner och företag allt från hemstädning vallentuna till hemstädning i hela stockholm. Vid varje städning är det vanligt att firmorna använder starka rengöringsprodukter, speciellt under pandemi tider som dessa.

Men med en ökad medvetenhet om miljö och hälsa väljer allt fler kunder att anlita mer miljövänligare städtjänster.

Så vilka faktorer bör du tänka på när du väljer ett ”grönt” hemstädning Stockholm och varför bör du anlita dem? Det och mycket annat kommer vi att gå igenom i den här artikeln.

Vad är en miljövänlig städfirma?

Ett så kallat grönt städföretag är en firma som använder produkter och metoder som inte skadar miljön. De undviker traditionella rengöringsprodukter som ammoniak, blekmedel och klor eftersom de släpper ut giftiga ångor som förorenar miljön och skadar människor.

Således använder de främst produkter som är tillverkade av naturliga ingredienser. Alternativt produkter som är fri från starka kemiska ämnen eller är vattenbaserade.

Därtill brukar de använda alternativa städmetoder som minskar förbrukningen av vatten. Samtidigt som de föredrar att använda nedbrytbara material som pappershanddukar eller trasa istället för pappershanddukar eller våtservetter för dina ytor.

Även om utbudet av tjänster kan variera beroende på vilket städföretag Stockholm du väljer, erbjuder de flesta företagen ett standardutbud av tjänster. Detta inkluderar saker som: hemstädning, kontorsstädning och flyttstädning för att nämna några.

Fördelarna med att anlita en miljövänlig städservice

Det finns många fördelar med att anlita en miljövänlig städfirma. Först och främst, det mest uppenbara. Miljövänliga städfirmor undviker de tunga och giftiga kemikalier som blekmedel eller ammoniak. Istället använder de alternativa kemikaliefria produkter som är både skonsamma för dig, din familj och dina husdjur. Men andra fördelar inkluderar:

  • En annan städmetod – De använder oftast alternativa metoder för städning som till exempel torrmoppning (moppar golvet med trasa som absorberar smuts utan behov för vare sig tvål eller vätska).
  • Tilläggstjänster – Vissa firmor erbjuder speciella tjänster, såsom återvinnings- och komposterings tjänster för avfall.
  • Biologiskt nedbryta material – Företaget väljer biologiska nedbrutna material som pappershanddukar eller trasa istället för engångsartiklar.
  • Minskar giften av kemikalier – Hjälper till att minska mängden av giftiga kemikalier som släpps ut i miljön.

Är ett miljövänligt städfirma dyrare än en vanlig?

Även om priset kan variera beroende på vilken städfirma Stockholm du anlitar brukar priset ligga på ungefär samma nivå som ”vanliga” städfirmor.

Men det finns många faktorer som kan påverka vilket pris du kommer att debiteras. Oftast brukar det framgå på deras hemsida vad timkostnaden är och hur mycket tid det kommer att ta för att städa ett hem inom en viss storlek. Det bästa är alltid att be om en prisoffert i förväg.

Hur du hittar ett miljövänligt städföretag Stockholm

Det finns många olika typer av miljövänliga städföretag Stockholm. De flesta av dem har sina egna typer av miljövänliga rengöringsprodukter och tekniken. Vissa av dem gör det mer som en marknadsförings grej, och andra tar det mer seriöst. Så det kan vara svårt att avgöra vilket företag som passar bäst för dig. Nedan finner du några tips om hur du kan hitta ett bra miljövänligt städfirma Stockholm till ditt hem:

  1. Leta efter en seriös aktör som har bevis eller kvalifikationer på deras arbete. Bland annat kan du fråga om de har ett ISO 14001-certifierat, då detta säkerställer att verksamheten har ett strukturerat miljöarbete och olika rutiner på plats.
  2. Fråga städfirman om vilka miljövänliga alternativ de har. Till exempel kan även en ”vanlig” städfirma ge dig möjligheten att byta ut de starkare rengöringsprodukterna mot mer miljövänligare alternativ när de städar hemma hos dig.
  3. Be om att få en provstädning av städfirman. Således kan du utvärdera deras rutiner och inspektera vilka produkter de använder innan du skriver på något längre avtal.

About the author