Tre saker du inte visste om Shibaura gräsklippare

Shibaura tillverkar bland de bästa gräsklipparna på marknaden. Om du är i gräsklipparbranschen vet du säkert redan om det. För dig som inte har testat dem är det verkligen dags! Med en gräsklippare från Shibaura får du både gräset välklippt och en väldigt rolig körupplevelse.

Om du köper en gräsklippare från Shibaura får du en riktig proffsklippare. Varumärket är en garant för att det du köper kommer leva upp till dina förväntningar och vi kan garantera dig att du inte kommer bli besviken. Oavsett om du jobbar med trädgårdsskötsel, eller vill ha det bästa till din hemmaträdgård, så är det hit du ska vända dig.

Shibaura är ett japanskt kvalitetsmärke

Shibaura startades 1950 i Japan genom en sammanslagning av två olika ingenjörsfirmor inom maskintillverkning. De gjorde sig snabbt ett namn på marknaden för produkter så som till exempel små traktorer och släp. De började också tidigt bygga motorer och färdiga saker åt andra varumärken. Bland dem de byggt åt kan nämnas Ford, samt STIHL (som är verksamma i verktygsbranschen). Bägge dessa kunder är kända för att kräva väldigt hög kvalitet och de väljer inte vem som helst som underleverantör.

Som det mesta andra som är tillverkat i Japan håller Shibauras produkter en väldigt hög kvalitet. Det har gjort att de blivit extremt populära bland sina kunder. Oavsett var i världen du kommer så kan du vara säker på att hitta en Shibaura gräsklippare. Särskilt om du går förbi någon som klipper gräs professionellt. Det finns en anledning till att de flesta stora upphandlare väljer Shibaura gräsklippare: de är oerhört effektiva och håller för lång och tuff användning.

Shibaura är kända för sitt höga andrahandsvärde

En av de saker som gjort Shibaura så populärt bland oss som arbetar med till exempel trädgårdsvård är att andrahandsvärdet på produkterna är väldigt högt. När det är dags att byta ut en maskin, till exempel för att du behöver en större, går det nästan alltid att sälja den gamla vidare. De är dessutom väldigt lätta att få service på och det går alltid att få tag på reservdelar. Du köper inte en gräsklippare från Shibaura för att ha den som en slit- och släng-produkt, utan du köper den för att ha hela livet. Så att andrahandsvärdet är högt är för de flesta en rent teoretisk övning. Om inte dina behov förändras finns det sällan anledning att sälja din Shibaura gräsklippare.

Shibaura tillverkar nästan allt för gräs

Shibaura är sannolikt mest kända för sina åkgräsklippare. Men det är inte allt de tillverkar, utan de är en helhetsleverantör när det kommer till gräs- och trädgårdsskötsel. I sortimentet kan du bland annat hitta små traktorer samt trimmers för både kantklippning, sly och häckar. Om du har köpt en minitraktor från Shibaura kan du dessutom komplettera den med en gräsklippartillsats. Det finns både i form av ett släp du drar efter traktorn, samt i form av en klippare du sätter i fronten. Hittar du inte det du behöver från denna tillverkaren kan även melex eller biomant vara bra alternativ.

Det är givetvis en stor fördel att ha så många saker som möjligt från samma tillverkare. Det gör dels att du kan förhandla till dig ett bättre pris, men också att det är enklare att serva hela maskinparken på en gång. Många av Shibauras kunder är därför institutionella. Som till exempel kommuner eller parkförvaltningar. Den som spelar golf har också Shibaura att tacka varje gång de får till ett perfekt utslag eller när de hittar sina bollar. Det här är nämligen ett av de varumärken som återfinns mest på landets golfbanor. Det finns inga som har lika höga krav på pedantiskt skött gräs som de. Det gör att även privatkunder kan känna sig trygga i att Shibaura ska vara ett väldigt bra val för dem.

About the author