Tvätta bil – våra bästa tips

Att rengöra bilen på ett korrekt sätt ska ske i flera steg. Börja med att spraya bilen med ett avfettningsmedel för att få bort hårt sittande smuts och fett. Produkten sprayar du på bilen och spolar sedan av den med rejäla mängder vatten. Hos en bilverkstad göteborg hittar du ofta bra tvätthallar.

Ytan ska kännas slät och är den fortfarande skrovlig är det bara att upprepa avfettningen. Särskilt nedre halvan av bilen och kring hjulen kan den här typen av smuts sitta extra hårt.

Syftet är att bli av med sådant som kan ge repor i lacken och när den här proceduren är klar, går det bra att tvätta bilen med bilschampo och svamp. Det bekvämaste och mest effektiva är att använda en stor svamp och sedan löddra upp ytan ordentligt med cirkelrörelser.

När du gått igenom hela bilen är det dags att skölja av den. Spola nerifrån och upp i horisontala rörelser så att du får bort den hårda smutsen nertill först.

Få jobbet ordentligt gjort i en biltvätt Göteborg

Att tvätta bilen själv har dock sina nackdelar. Det är för det första rätt svårt att få bilen riktigt ren utan att du måste ägna lång tid åt tvättandet. Det är en arbetskrävande uppgift som många inte tycker är särskilt rolig. Att använda kemikalier hemma på uppfarten är inte heller lämpligt. De hamnar direkt i marken och ut i grundvattnet, vilket inte är bra för miljön.

Då kan det istället vara bättre att ta bilen till en tvätthall vid en bilverkstad eller bensinstation istället. Du kan vara säker på att en biltvätt Göteborg använder rätt tvättmetod och du kan oftast också välja typ av tvätt efter behov.

Smuts och kemikalier rinner inte direkt ut i kringliggande mark, utan samlas istället upp i avloppet. Dessutom går det snabbt och du sparar massor med tid. Är du småbarnsförälder kommer barnen dessutom tycka det är ett roligt äventyr att sitta i bilen under tiden. Win win med andra ord!

About the author